Skip to main content

Promocja podkarpackie wołowiny

Galeria festiwalu podkarpackiej wołowiny

Festiwal Kultur Pogranicza
Koń Huculski w kulturze Karpat Wschodnich
Rudawka Rymanowska, 7 lipca 2013

OGŁOSZENIE O KONKURSIE KULINARNYM

organizator

POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW BYDŁA SIMENTALSKIEGO

temat konkursu

„KONKURS NA NAJSMACZNIEJSZĄ POTRAWĘ KARPACKĄ BAZUJĄCĄ NA KUCHNI ŁEMKOWSKIEJ, BOJKOWSKIEJ, HUCULSKIEJ Z WYKORZYSTANIEM MIĘSA WOŁOWEGO”.

miejsce:

Przygotowane potrawy prezentowane będą 7 lipca 2013r, podczas Festiwalu Kultur Pogranicza w Rudawce Rymanowskiej

organizatorzy zapraszają

wszystkich chętnych, a w szczególności:

  • – koła gospodyń wiejskich
  • – gospodarstwa agroturystyczne
  • – restauracje

wymogi udziału w konkursie

Do oceny przygotować należy:

  • – krótki rys historyczny pochodzenia potrawy
  • – opis wykonania
  • – wybraną potrawę przygotowaną z naturalnych składników i przypraw ( dwa talerze konkursowe; jeden dla komisji , drugi dla co najmniej 10 osób)

Ocena:

Ocenie podlegać będzie także smak potrawy oraz sposób podania i prezentacja
Punktacja w skali 1-10 pkt

Uwagi:

Każdy uczestnik otrzyma zwrot kosztów uczestnictwa w konkursie w wysokości 400 zł brutto