Promocja podkarpackie wołowiny
Galeria festiwalu podkarpackiej wołowiny
Festiwal Kultur Pogranicza
Koń Huculski w kulturze Karpat Wschodnich
Rudawka Rymanowska, 7 lipca 2013
OGŁOSZENIE O KONKURSIE KULINARNYM
organizator
POLSKI ZWIĄZEK HODOWCÓW BYDŁA SIMENTALSKIEGO
temat konkursu
„KONKURS NA NAJSMACZNIEJSZĄ POTRAWĘ KARPACKĄ BAZUJĄCĄ NA KUCHNI ŁEMKOWSKIEJ, BOJKOWSKIEJ, HUCULSKIEJ Z WYKORZYSTANIEM MIĘSA WOŁOWEGO”.
miejsce:
Przygotowane potrawy prezentowane będą 7 lipca 2013r, podczas Festiwalu Kultur Pogranicza w Rudawce Rymanowskiej
organizatorzy zapraszają
wszystkich chętnych, a w szczególności:
- – koła gospodyń wiejskich
- – gospodarstwa agroturystyczne
- – restauracje
wymogi udziału w konkursie
Do oceny przygotować należy:
- – krótki rys historyczny pochodzenia potrawy
- – opis wykonania
- – wybraną potrawę przygotowaną z naturalnych składników i przypraw ( dwa talerze konkursowe; jeden dla komisji , drugi dla co najmniej 10 osób)
Ocena:
Ocenie podlegać będzie także smak potrawy oraz sposób podania i prezentacja
Punktacja w skali 1-10 pkt
Uwagi:
Każdy uczestnik otrzyma zwrot kosztów uczestnictwa w konkursie w wysokości 400 zł brutto